Op zaterdag 18 juni 2011 was het weer roefelen geblazen in de kazerne van het 29 Bataljon Logistiek in Grobbendonk. De gemeente Grobbendonk die de organisatie in handen had kon zoals voorgaande edities rekenen op de steun van de militairen.

Meer dan 140 kinderen tussen 6 en 11 jaar boden zich aan om 09.00 Hr om zich in te lijven. Na de verdeling in groepen werd overgegaan tot de camouflage en de drill.
 
Nadien konden zij zich uitleven op de verschillende standen: een behendigheidsparcours, schieten, hindernispiste, granaatwerpen, rondrit met een vrachtwagen en manipulatie van een depannagekraan. De brandweer van Grobbendonk was ook aanwezig voor een rondritje, bluswerken en een demonstratie met de ladderwagen. De enkele regenbuien konden de militairen in spe niet deren want de pret kon niet op.
 
De dag werd beëindigd met een prachtige afscheidsceremonie en de fiere ouders konden zien dat het goed was. Met een diploma in de hand en de herinnering aan een onvergetelijke dag keerden de kinderen moe maar voldaan naar huis.JVdV
 
 Verslag en foto's :
Jan Van de Ven
Adjudant-chef
29 Bataljon Logistiek
Communicatiedienst